Při objednávce nad 1200 Kč získáte dopravu zdarma po celé České republice!

Akné neboli trudovitá pleť není pouze trápením dospívajících, může nám zkomplikovat a znepříjemnit život v jakémkoli věku. Nejvýraznějším projevem tohoto kožního onemocnění je vznik vřídků, jejichž příčinou je zánět mazových žláz, resp. jejich uzavření na konci vývodu. V důsledku toho dochází ke stagnaci mazového sekretu a rozvoji vnitřních zánětů, po kterých mohou na pokožce zůstat výrazné jizvy. Celkový stav ještě zhoršuje přítomnost kvasinek, bakterií a roztočů. Stejně jako většina komplikací manifestujících se na pokožce mívá akné zpravidla vnitřní příčinu, kterou však nemusí být vůbec lehké odhalit.

Co situaci zhoršuje

Projevům akné obecně neprospívají určité druhy potravin, jako například ostrá kořeněná jídla, přemíra tučné a přesolené stravy nebo čokoláda. Na vině může být i hormonální dysbalance organismu, ke které dochází právě v pubertálním období nebo například v těhotenství.

Vhodná kosmetická péče

Řešení problému může být mnohdy velmi vleklé. Přitom se jedná o esteticky nadmíru delikátní problém. Ke zlepšení stavu pokožky postižené akné přispívá správná hygiena a péče pomocí vhodných kosmetických produktů. Mezi osvědčené se v průběhu let zařadila i konopná kosmetika.

Základem úspěchu v boji proti akné je, aby se postižená pokožka šetrně čistila, lokálně vysušila a zároveň dostatečně podpořila při následné obnově. Konopí je pro tyto účely ideální už díky svým známým a léty ozkoušeným čistícím a protizánětlivým účinkům.

Nejdůležitější ochrannou funkci pokožky tvoří její takzvaný kyselý ochranný plášť. Ten reguluje mastné a potní žlázy, drží svrchní šupinky pokožky pohromadě a takto chrání celý organismus před vznikem či ztrátou vlhkosti. Důležitou složkou kosmetiky s obsahem konopí je esenciální mastná kyselina gamalinolenová, která podporuje právě funkci ochranného pláště, poskytuje pokožce ochranu před infekcemi a zároveň ji chrání před ztrátou vlhkosti.

Osvědčení pomocníci

Pro každodenní péči o pokožku obličeje doporučujeme náš konopný pleťový krém v bio kvalitě. Díky svému mimořádnému složení se hodí jak k péči o problematickou pokožku, tak jako vhodný podkladový krém pod make-up. Přirozeně matující přírodní složka MaySilk® propůjčuje totiž pleti nemastný hedvábný vzhled. Tento luxusní krém obsahuje účinnou látku CBD, panenský olivový, jojobový a konopný olej. Základem zvládnutí problémů s akné je pravidelná a systematická péče o pokožku. Díky kosmetickým produktům té nejvyšší kvality jsme úspěšnému řešení tohoto nepříjemného problému opět o krok blíž.