Při objednávce nad 1200 Kč získáte dopravu zdarma po celé České republice!

V chladném období potřebuje naše pleť úplně jinou péči než během letních slunných dní. Stejně jako v šatníku vyměníme lehké halenky a šatečky za svetry a kabáty, tak i v koupelně je nezbytné obměnit kosmetiku pečující o pokožku a pleť.

Chladný vzduch

Je to právě chladný vzduch, který způsobí, že naše pokožka produkuje méně mazu. Díky tomu rychleji vysychá, a proto potřebuje hutnější vyživující krémy. Ty pomáhají udržet její ochrannou vrstvu, která ji ochrání před vlivy vnějšího prostředí.

Rychlé střídání teplot

V zimě je pleť vystavena rychlému střídání teplot, studenému větru, ale i sluníčku. Nízké teploty a teplotní rozdíly při přechodu z přetopené místnosti na mráz způsobují na přecitlivělé pokožce pocit napětí, pálení a mnohdy dokonce tvorbu šupinek. Většinu dne trávíme v místnostech s ústředním topením, toto specifické teplo navíc přispívá k dehydrataci pokožky, čímž kůže ztrácí elastičnost a dochází tak k jejímu rychlejšímu stárnutí. Následkem těchto vlivů jsou vrásky a popraskané žilky. Zimní období působí na naši pokožku ještě destruktivněji než léto, musíme se o ni tedy starat velmi pečlivě.

Správné čištění pleti

Důležitou součástí péče o pleť je její pravidelné a správné čištění. Ideálně dvakrát denně, ráno po probuzení a večer před spaním je z pleti třeba účinně odstranit nečistoty a zbytky líčení. Velmi šetrnou cestou je ošetření pleti pomocí telového a pleťového konopného oleje, který jednoduše v pár kapkách aplikujeme na navlhčený vatový tamponek. Pleť dokonale vyčistí, zklidní a díky svým regeneračním účinkům ji dodá na svěžesti a podpoří celkový mladistvý vzhled.

Krémy s mastným základem

K ošetření pleti v zimě se dobře hodí mastné krémy. Konopná mast SENSITIVE BIO má ve svém základu pečující a ochraňující bambucké máslo s účinnou látkou cannabidiol (dále jen „CBD“) a panenské oleje. Proto výborně hydratuje, posiluje a chrání pokožku před negativními vlivy životního prostředí. Bambucké máslo rovněž zklidňuje zarudlou a podrážděnou pleť.

Hydratace, ochrana a výživa

V zimě jsou doporučovány i výživné krémy s ušlechtilými oleji, esenciálními nenasycenými mastnými kyselinami (dále jen „EMK“) a obsahem vitamínů A a E. Luxusní konopný pletový krém BIO obsahuje nejen účinnou látku CBD, ale též konopný, jojobový a olivový olej. V krému hrají důležitou roli také EMK, které si tělo samo neumí vyrábět. Tyto EMK jsou nepostradatelné pro zdravý stav pokožky, slouží především k její ochraně před negativními vlivy životního prostředí, a to díky tvorbě lipidového filmu. Dále je konopný krém bohatý na tokoferoly (Vitamín E). Krém tohoto typu je obzvlášť vhodný pro obyvatele města, jejichž pleť je každý den zatěžována smogem.