Seznam surovin

  • meruňky 110 gramů (sušené, nasekané, namočené přes noc ve vodě)
  • tofu 75 gramů (rozmačkané )
  • mandle 75 gramů ( mleté )
  • ořechy lískové 75 gramů ( mleté )
  • semínka (konopná, loupaná)
  • rozinky 90 gramů
  • semínka slunečnicová 50 gramů
  • semínka sezamová 20 gramů
  • semínka dýňová 25 gramů
  • mák 10 gramů
  • vanilková esence 1 lžička
  • semínka 30 gramů (konopná, restovaná, na posyp)

Postup přípravy

Všechny suché přísady kromě rozinek promícháme. Meruňky a vodu, v níž byly přes noc namočené (maximálně 2,5 dl) dobře rozmixujeme s vanilkovou esencí. Vzniklou kaši přidáme k tofu, rozinkám a suché směsi a vypracujeme lepkavé těsto.

Připravené těsto naplníme do kulaté dortové formy vymazané tukem a vyložené papírem na pečení a dobře ho upěchujeme. Těsto přikryjeme papírem na pečení, zatížíme závažím a na celý den či přes noc dáme chladit.

Vychlazený dort vyjmeme z formy a opatrně ho překlopíme dnem vzhůru na podnos. Povrch ozdobíme podle libosti meruňkami nebo ovocem a podáváme s konopným jogurtem, čokoládovou pěnou a navrch posypeme loupaným konopným semínkem.