Při objednávce nad 1200 Kč získáte dopravu zdarma po celé České republice!

Jaro je symbolikou nových začátků, vše znovu ožívá a probouzí se ze zimního spánku. Spolu s přírodou se probouzí i naše tělo, které potřebuje nastartovat po zimě zpomalený metabolismus. Naslouchejte signálům přírody, pusťte se do jarní očisty a zbavte se tak zimní únavy. Připravili jsme pro Vás pár tipů na detoxikaci organismu a probuzení životní energie.

Chcete se zbavit jarní únavy? Dopřejte odpočinek zejména Vašim játrům.

Mezi nejaktvinější orgány v období jara patří právě játra a žlučník. Pociťujete-li typickou jarní únavu, může to být způsobeno větším nárokem na energie, živiny, minerální látky a vitamíny v zimním období, po kterém se naše játra právě na jaře potýkají s nedostatkem energie. Chcete-li posílit činnost jater, nezatěžujte je nevhodnou dietou. Omezte mléčné výrobky, tučná a smažená jídla, alkohol, sladkosti či kávu s mlékem.

Jezte lehkou a vyváženou stravu

Malý hlad skvěle zaženou na bílkoviny, minerály a vitamíny bohatá konopná semínka, která se navíc mohou pochlubit jemnou oříškovou chutí. Očistná svačinka nemusí být vůbec nudná. Co třeba osvěžující banánové smoothie s konopným semínkem? Jeho přípravu zvládnete za pár minut. Máme pro Vás recept na toto skvělé smoothie.

Recept na banánové smootie s konopným semínkem

Budete potřebovat:

  • 2 oloupané banány
  • 1 hrnek sojového / mandlového / konopného mléka
  • 1 lžička medu
  • 3 lžíce ovesných vloček
  • 5 ks vlašských ořechů
  • 2 lžíce konopných semínek

Jak na to:

Všechny ingredience vložte do mixéru a mixujte 1-2 minuty. Na závěr můžete ještě posypat malým množstvím konopných semínek.

Jezte hlavně čerstvé potraviny

Dopřejte si dostatek čerstvých salátů z mladých výhonků, klíčků a bylinek, který nikdy nezapomínejte dochutit kvalitním olejem, který napomáhá právě trávení čerstvé zeleniny. K nejcennějším olejům, díky své ideální rovnováze esenciálních nenasycenných mastných kyselin, patří panenský konopný olej, který nachází své uplatnění zejména ve studené kuchyni. Určitě oceníte jeho příjemnou oříškovou chuť.

Dopřejte očistu Vašim střevům

K pročištění střev jsou vhodné potraviny bohaté na vlákninu. Superpotravinou v tomto směru je konopné semínko, které obsahuje až 33% bílkovin. Můžete ho přidat snad do každého jídla, které Vás napadne. Ať už je to ovesné kaše, polévky, jogurty, smoothie, palačinky anebo třeba zeleninový salát.

Doplňte tělu chybějící látky

Po dlouhé zimě je velmi dobré doplnit tělu vše, co potřebuje. Zahrnete-li do jídelníčku konopné semínko, můžete si být jisti, že Vašemu tělu dodáte dostatek látek potřebných pro jeho zdravé trávení a fungování. Konopné semínko obsahuje velké množství bílkovin, minerálů, prospěšných rostlinných sterolů a základních aminokyselin. Vyznačuje se ideálním poměrem (1:3) esenciálních nenasycených mastných kyselin omega-3 a omega-6, které zajišťují správnou funkci organismu.